Aflossingsvrije hypotheek?

Maak een plan!

Ruim 2 miljoen gezinnen hebben een hypotheek die ze pas na 30 jaar terug hoeven te betalen. Meestal is het verstandig daar al eerder mee te beginnen. Want verlengen na het einde van de looptijd is niet altijd mogelijk.

Wanneer u inlogt in uw online hypotheek omgeving kunt u de hypoteekcheck met uw persoonlijke hypotheek gegevens uitvoeren. Na het invullen van uw actuele en mogelijk toekomstige (pensioen) inkomensgegevens verkrijgt u hiermee inzicht in de huidige en toekomstige betaalbaarheid van uw hypotheek.

Vijf stellingen

2

‘Ik kan mijn hypotheek verlengen’

Is een hypotheek op de einddatum niet afgelost? Dan moet er een nieuwe hypotheek komen. Acier Financieringen biedt u niet de mogelijkheid om de hypotheek te verlengen. Uiteraard kunt u bij een andere geldverstrekker het verzoek indienen om uw hypotheek op de einddatum over te nemen. Het is verstandig om hier tijdig informatie over in te winnen bij uw adviseur of bij de andere geldverstrekker.

3

‘Ik blijf altijd recht houden op belastingaftrek’

Wie op 31 december 2000 al een hypotheek had, heeft vanaf 2031 geen recht meer op belastingaftrek. Voor hypotheken die later zijn afgesloten is de rente maximaal 30 jaar aftrekbaar. Wanneer de rente niet meer aftrekbaar is, gaat de netto maandlast vaak omhoog.

4

‘Het is te laat om nog actie te ondernemen’

Hoe eerder er een plan is voor de aflossing, hoe beter. Maar ook enkele jaren voor de einddatum is er vaak nog veel mogelijk. Een deel van de hypotheek omzetten in een hypotheekvorm met maandelijkse aflossingen of uw hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker bijvoorbeeld.

Voor u start

In de hypotheekcheck vult u gegevens in over uw financiele situatie. Het kan handig zijn om die eerst te verzamelen. In de hypotheekcheck vult u gegevens in over:

De waarde van uw woning

Bijvoorbeeld de WOZ-waarde

Uw inkomen en vermogen

Bijvoorbeeld uw salaris en het saldo van spaarrekeningen